Σίλβερ: «Nα δουλέψουμε μαζί, όχι να κάνουμε κατάληψη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ»

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ μίλησε στην Corriere Della Sera για τη συνεργασία του NBA με τη EuroLeague και τη FIBA.

Το NBA, η FIBA και η EuroLeague βρίσκεται σε μία συνεχόμενη συνεργασία. Όχι απαραίτητα για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής περιφέρειας του ΝΒΑ, αλλά σίγουρα για τη βελτίωση του αθλήματος.

Ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ με δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera, έθεσε το πλαίσιο της συνεργασίας. «Συμφωνήσαμε στην πρόσκληση να βρεθούμε σε ένα κοινό τραπέζι: Σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε κατάληψη στην Ευρώπη, αλλά να δουλέψουμε όλοι μαζί για να βελτιώσουμε το μπασκετικό περιβάλλον της Ηπείρου. Ανυπομονούμε για να συνεχίσουμε τις συζητήσεις. Οι προοπτικές να μεγαλώσουμε το ΝΒΑ, ειδικά εκτός των ΗΠΑ, είναι τεράστιες», είπε ο Σίλβερ.

Και συνέχισε: «Με τη FIBA ήδη δουλεύουμε μαζί στο πρόγραμμα “Basketball without Borders” και στην Αφρικανική Λίγκα που ξεκινήσαμε, η οποία θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια. Με τη EuroLeague έχουμε δώσει αρκετά παιχνίδια προετοιμασίας με τις ομάδες της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ