spot_img

Λειβαδιώτης για Εθνική: «Η ανανέωση έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς»

Η Εθνική Κύπρου ξεκινάει την Τετάρτη (3/8) την προετοιμασία της για τους αγώνες της β’ προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2025, όπου θα αντιμετωπίσει την Βουλγαρία (25/8) και την Πορτογαλία (28/8) σε εκτός έδρας αναμετρήσεις για τις πρώτες δύο αγωνιστικές.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Χριστόφορος Λειβαδιώτης, μίλησε στο γραφείο Τύπου της ΚΟΚ λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εικόνα που έδειξε η Κύπρος στα τελευταία της παιχνίδια, στους αγώνες για την β’ προκριματική φάση και για το μέλλον της Εθνικής Κύπρου.

Η Εθνική Ανδρών στα τελευταία παιχνίδια έχει δείξει σημάδια βελτίωσης. Που οφείλεται αυτό;

«Θεωρώ ότι η ανανέωση που ξεκίνησε και γινόταν πριν αναλάβω την Εθνική, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Σε συνδυασμό με το γεγονός πως καταφέραμε να μαζέψουμε στα τελευταία “παράθυρα” το καλύτερο δυνατό υλικό, μη έχοντας πολλές και σοβαρές απώλειες, και σε συνδυασμό με ότι οι παίχτες μπήκαν στην δική μου λογική και την φιλοσοφία, καταφέραμε να παρουσιάσουμε την ομάδα με αρκετή συνοχή, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά».

Η βελτίωση της Εθνικής έφερε και την νίκη απέναντι στην Ελβετία, μία ομάδα που ήταν πρώτη στην βαθμολογία του ομίλου μας…

«Νομίζω ότι στα τελευταία δύο “παράθυρα” η ομάδα έδειξε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο. Είμασταν κοντά στο να κάνουμε μία νίκη από το προηγούμενο παράθυρο (σ.σ. του Φεβρουαρίου), όμως δεν καταφέραμε να πάρουμε κάποια νίκη, στις λεπτομέρειες.

Όταν μαζευτήκαμε για το “παράθυρο” του Ιουνίου, αυτό που είπα στους παίκτες μας ήταν να έχουμε συνέχεια στην καλή εικόνα που δείξαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, και να κάνουμε ένα ακόμα βήμα πιο μπροστά.

Κάτι το οποίο έγινε στο παιχνίδι με την Ελβετία. Πιστεύω πως πέραν του αποτελέσματος, που μας άφησε σίγουρα ικανοποιημένους, η εμφάνιση μας συνοδεύτηκε με μία πολύ καλή αγωνιστική παρουσία».

Τι να αναμένουμε στο άμεσο μέλλον από την Εθνική Ανδρών;

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από Ομοσπονδία και τον Πρόεδρο, τον κ. Ανδρέα Μουζουρίδη, για να ενισχυθεί η ομάδα μας ακόμα περισσότερο στο άμεσο μέλλον. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, ούτως ώστε να έχουμε ακόμα δύο με τρεις αρκετά ποιοτικές λύσεις πολύ σύντομα, οι οποίες θα μας ανεβάσουν επίπεδο και θα μας βοηθήσουν σημαντικά.

Θεωρώ πως με το ήδη πολύ καλό υλικό που έχουμε, οι προσθήκες που θα έρθουν θα μας βοηθήσουν ώστε να ανταπεξέλθουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί, απέναντι στους πολύ δυνατούς αντιπάλους που έχουμε μπροστά μας».

Έρχονται δύο δύσκολοι αγώνες στο παράθυρο” του Αυγούστου, απέναντι σε Βουλγαρία και Πορτογαλία…

«Ήταν ένα “παράθυρο” που ήταν εκτός του βασικού μας προγραμματισμού μας είναι η αλήθεια. Οι παίκτες έχουν δείξει όλοι ανεξαιρέτως την προθυμία τους να βρεθούν στην κλήση, σε μία όντως αρκετά δύσκολη περίοδο για τον κάθε καλαθοσφαιριστή. Αυτό είναι κάτι που θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό και με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Έχουμε μπροστά μας δύο πολύ απαιτητικά παιχνίδια με Βουλγαρία και Πορτογαλία, και τα δύο εκτός έδρας, απέναντι σε ομάδες που έχουν δείξει στους τελευταίους τους αγώνες, την δυναμική που έχουν αυτή την στιγμή.

Για εμάς ο στόχος μας είναι να κάνουμε ακόμα ένα βήμα προς τα εμπρός, σε σχέση με τους αγώνες για το προηγούμενο “παράθυρο”, και να ξεκινήσουμε σιγά σιγά να μετρούμε δυνάμεις απέναντι σε πιο μεγάλες δυνάμεις του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, σε σύγκριση με αυτές που αγωνιζόμασταν τα τελευταία χρόνια.

Πραγματικά γίνεται μία τεράστια προσπάθεια από την Ομοσπονδία, την τεχνική ηγεσία και τους καλαθοσφαιριστές. Ο κάθε ένας από το δικό του πόστο προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό, ούτως ώστε η Εθνική Ομάδα να παρουσιάζεται όλο και καλύτερη στο μέλλον».

Μετά ακολουθούν οι αγώνες για το παράθυρο” του Νοεμβρίου, με δύο εντός έδρας αγώνες…

«Είναι αλήθεια πως στους αγώνες του Αυγούστου δυστυχώς δεν θα έχουμε την συμπαράσταση του κόσμου μας, καθώς οι αγώνες θα γίνουν και οι δύο στις έδρες των αντιπάλων μας. Ωστόσο τον Νοέμβριο θα έχουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε δύο εντός έδρας αγώνες, μπροστά στο κοινό μας. Εκ μέρους μας θα γίνει μεγάλη προσπάθεια για να είναι η ομάδα στο καλύτερο δυνατό σημείο, ώστε να μπορέσουμε μαζί με τον κόσμο μας να πετύχουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ