spot_img

Αποκλειστικό: O Πανίκος Κωνσταντίνου μόνο στο rebound.com.cy

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ε.Θ.Α Έγκωμης, κ. Πανίκος Κωνσταντίνου, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Μου στοίχισε ο τραυματισμός του Νικόλα» 

«έτυχε να βρω τον Χριστόφορο να κοιμάται στο γήπεδο από την πολλή δουλεία και την κούραση»

«Μασάμπα, Κιγκ, Τατ και Τσουπ οι καλύτεροι…»

«Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στην Κύπρο…Ολυμπιακος, ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι, Ζενιτ, »

Άρθρο του Γρηγόρη Γρηγορά:

Η σχέση μας έχει περάσει από χίλια μύρια κύματα όμως πάντα στο τέλος επικρατούσε η κατανόηση και ο αλληλοσεβασμός. Άνθρωπος που κατακρίθηκε τόσο από τις υπόλοιπες ομάδες, όσο και από τα ΜΜΕ για τον χαρακτήρα του. Ναι, δεν είναι ο πιο εύκολος άνθρωπος και ο ίδιος το ξέρει αυτό, όμως στο τέλος πρυτανεύει η λογική γιατί η αγάπη του για το μπάσκετ και φυσικά για την ΕΘΑ είναι πάνω από όλα.

Ο λόγος φυσικά για τον Πανίκο Κωνσταντίνου.  Τόσο αυτός όσο και η οικογένεια του παραμένουν στο τιμόνι της ομάδας της Έγκωμης όλα αυτά τα χρόνια οδηγώντας την στο δρόμο των επιτυχιών.

Πανίκο καλό απόγευμα…Ας αρχίσουμε από τα εύκολα ..Τι είναι η ΕΘΑ για εσένα;

Όντως εύκολη ερώτηση φίλε Γρηγόρη. Η δεύτερή μου οικογένεια φυσικά…Και είμαι πραγματικά ευλογημένος που τόσο η γυναίκα μου όσο και ο γιος μου ο Νικόλας έχουν την ίδια αγάπη τόσο για το μπάσκετ όσο και για την ΕΘΑ έτσι όλα αυτά τα χρόνια είμαστε μαζί σε όλα….Στις εύκολες και στις δύσκολες στιγμές.

Πώς βιώνεις αυτή την αλλαγή στα οικονομικά δεδομένα ουσιαστικά του συλλόγου, από την κορυφή που ήταν πριν 7-8 χρόνια, στην μάχη της τετράδας;

Κοίταξε.. Δεν μπορούμε κάθε χρόνο να είμαστε στην κορυφή. Είναι αλήθεια ότι το budget έπεσε αλλά ακόμα και έτσι οι στόχοι της ΕΘΑ δεν θα αλλάξουν ποτέ. Αυτό που λέμε και με τον Νικόλα στους παίκτες είναι ότι η επιτυχία είναι αδιαπραγμάτευτη. Δεν έχει σημασία το αν στο τέλος πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα. Θέλω σε κάθε αγώνα όμως να βλέπω παίκτες που παίζουν και δίνουν τα πάντα στο γήπεδο.

Ο στόχος της ομάδας παραμένει δηλαδή η κορυφή;

Κοίταξε, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Υπάρχουν ομάδες με πολύ μεγαλύτερα budget από εμάς. Εμείς θέλουμε να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα και να έχουμε το κούτελό μας καθαρό. Θέλω όπως είμασταν τόσο χρόνια να είμαστε και φέτος. Συνεπείς όπως πάντα με τα χρήματα και μια αξιοπρεπή χρονιά.

Από την ομάδα πέρασαν αρκετοί προπονητές. Ποιους ξεχωρίζεις σαν κορυφαίους στην ιστορία του συλλόγου;

Εύκολη απάντηση. Το δίδυμο Λειβαδιώτης, Τόνης νομίζω είναι αξεπέραστο. Δυο προπονητές που ανδρώθηκαν προπονητικά στην ΕΘΑ και τώρα γράφουν την δικιά τους ιστορία. Και οι δύο ήταν πραγματικά τρελοί με το μπάσκετ. Δεν θα ξεχάσω πριν χρόνια έτυχε να βρω τον Χριστόφορο να κοιμάται στο γήπεδο από την πολλή δουλεία και την κούραση.

Από ξένους πάικτες ποιους ξεχωρίζεις;

Θα σου πω 4 γιατί θα ήταν αμαρτία να αφήσω κάποιον έξω. Μασάμπα, Κιγκ, Τατ και Τσουπ.  Παικταράδες και εξαιρετικοί άνθρωποι που τίμησαν την φανέλα της ΕΘΑ αλλά και των άλλων κυπριακών ομάδων που έτυχε να αγωνιστούν. Αυτή η τετράδα ήταν η αρχή της ομάδας στον δρόμο προς την κορυφή.

Φέτος έπειτα από αρκετά χρόνια 12 ομάδες στο πρωτάθλημα και επιστροφή Ανόρθωσης , Αχιλλέα και ΕΝΑΔ.

Δύσκολο εγχείρημα οι 12 ομάδες…Τα πρώτα χρόνια το επίπεδο πιστεύω δεν θα είναι καλό καθώς αρκετές ομάδες δεν έχουν αρκετούς Κύπριους για να σταθούν αντάξια στο πρωτάθλημα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι φέτος δύο παίδιά άνω των 35 έκριναν το πρωτάθλημα. Ε δεν γίνεται να περιμένεις τον Ιάκωβο και τον Σιζόπουλο να βγάζουν τα κάστανα από την φωτιά. Μέχρι να έχουμε ένα σταθερό κορμό από νεαρούς Κύπριους επιπέδου πρώτης κατηγορίας θα δυσκολευτούμε αλλά με λίγη υπομονή θα τα καταφέρουμε πιστεύω. Έχω και εγώ τις απορίες μου αν το σύστημα μπορεί να αντέξει οικονομικά 12 ομάδες ωστόσο έχουμε την διαβεβαίωση από την ΚΟΚ ότι όλα θα πάνε μια χαρά. Άρα υπομονή και βλέπουμε. Όσο για την επιστροφή της Ανόρθωσης είναι μεγάλη στιγμή. Εγώ την έφτασα και λίγο μετά την εισβολή να παίζει στο ανοικτό. Ομάδα με προϊστορία που θέλει να καθιερωθεί στην  πρώτη κατηγορία. Για Αχιλλέα και ΕΝΑΔ είναι χαρά μας που επιστρέφουν καθώς πρόκειται για δύο ιστορικές ομάδες και η θέση τους φυσικά είναι στην πρώτη κατηγορία.

Προτού πάμε στο τουρνουά θα ήθελα να πάμε σε ένα πιο προσωπικό θέμα.  Πόσο στοίχισε σε σένα και στην γυναίκα σου ο τραυματισμός του Νικόλα και ουσιαστικά η απόσυρση του από την ενεργό δράση.

Πόνεσε πάρα πολύ τι να σου πω τώρα. Μόνο εγώ και η γυναίκα μου ξέρουμε πόσο πάλεψε ο Νικόλας για να βρεθεί στο γήπεδο.Όταν επέστρεψε από την Αγγλία καιήταν σε άσχημη φυσική κατάσταση πάλεψε μέχρι τέλους. Φόρεσε τη φανέλα, έγινε αρχηγός, πανηγύρισε και τρόπαιο. Δυστυχώς όμως υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης και παρά το πρώτο χειρουργείο και την προσωρινή επιστροφή του δεν κατέστη δυνατό να συνεχίσει. Η οικογένειά του είναι στο πλευρό του τον στηρίζουμε και τον αγαπάμε και χωρίς αυτόν το τουρνουά Νεόφυτος Χανδριώτης δεν θα ήταν εφικτό.

Πάμε λοιπόν τώρα και στο τουρνουά.

Νομίζω είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στην Κύπρο. Πριν 2 χρόνια ο Παναθηναϊκός, η Χίμκι, η ΑΕΚ, η Μακάμπι και φέτος ο Ολυμπιακος, η Ζενιτ, η ΤΣΣΚΑ. Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ιστορικές ομάδες αγνόησαν τόσες και τόσες προτάσεις για να έρθουν στην μικρή μας Κύπρο. Ένα τουρνουά που είναι αφιερωμένο στην μνήμη του αδικοχαμένου Νεόφυτου Χανδριωτη και ελπίζουμε πραγματικά να γίνει θεσμός. Βρισκόμαστε και σε συνεννόηση με το υπουργείο παιδείας για να υπάρξει και κόσμος στο γήπεδο να απολαύσει αυτές τις μοναδικές στιγμές.

Όντως φανταστικό τουρνουά και εμείς φυσικά σαν rebound.com.cy θα είμαστε εκεί. Προτού σε αφήσω θα ήθελες να πεις κάτι το τελευταίο στον κόσμο της ΕΘΑ;

Θα ήθελα απλά να τον διαβεβαιώσω ότι εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με στόχο την κορυφή και τους καλώ να επιστρέψουν στο γήπεδο όπως τότε που ήμασταν στην κορυφή.

Ευχαριστούμε Πανίκο για τον χρόνο σου. Θα τα πούμε τον Σεπτέμβρη στο μεγάλο τουρνουά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ