Κατρακύλησε στην παγκόσμια κατάταξη της FIBA η Ελλάδα

Η Εθνική Ανδρών υποχώρησε κατά τέσσερις θέσεις στην Παγκόσμια Κατάταξη της FIBA και από την 6η όπου βρισκόταν τον Μάρτιο είναι πλέον στη 10η. Στην κορυφή οι ΗΠΑ, άνοδος 12 θέσεων για τη Σλοβενία.

Από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να βρεθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο 2020 η Εθνική Ανδρών σε αντίθεση με τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Σλοβενία ήταν λογικό ότι θα χάσει κάποιες θέσεις στο ranking της FIBA και θα πέσει από την 6η θέση που είχε βρεθεί στις αρχές Μαρτίου.

Την Πέμπτη (12/8) η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε τη νέα κατάταξη με την Ελλάδα να υποχωρεί τέσσερις θέσεις και να είναι πλέον στη 10η θέση με 633,3 βαθμούς.

Η πρώτη τριάδα παρέμεινε ίδια με την Αμερική στην κορυφή 765,2 βαθμούς, την Ισπανία στη δεύτερη θέση και την Αυστραλία στην τρίτη ενώ στην τέταρτη βρίσκεται πλέον η Σλοβενία του Ντόντσιτς η οποία λόγω της παρουσίας της στο προολυμπιακό και τους Ολυμπιακούς αγώνες ανέβηκε 12 θέσεις. Δύο θέσεις κέρδισε η Γαλλία και η Ιταλία ενώ αντίθετα υποχώρησαν η Σερβία, η Αργεντινή και η Λιθουανία.

1. ΗΠΑ

2. Ισπανία

3. Αυστραλία

4. Σλοβενία

5. Γαλλία

6. Σερβία

7. Αργεντινή

8. Ιταλία

9. Λιθουανία

10. Ελλάδα

 

sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ